Nöyrimmät anteeksipyyntöni etten ole päivittänyt pentujen blogia aikoihin! Kelit ovat olleet niin kesäiset ettemme ole malttaneet juuri sisällä olla ja päivitykset eivät ole menneet läpi kännykällä!

 

Pentulassa on tapahtunut paljonkin sitten viime kuulumisten. Pennut ovat nyt reilun 8 viikon ikäisiä ja kolme partasuuta on muuttanut jo uusiin koteihinsa. Hienosti ovat alkumetrit sujuneet Väiskillä, Lukalla ja Pepillä. Ovat ilmeisen villejä ja touhukkaita, kuten terveen pennun kuuluukin. Omistajille riittää taatusti puuhaa pitkäksi aikaa kun seuraavat villikkonsa edesottamuksia tutkimusmatkoillaan. Pennuista näkee jo selvästi että ovat innokkaina tutkimassa ympäristöään ja ulkoilut hoidetaankin valvovan silmän alla aidatulla alueella. Takakuistin oven kun avaa niin johan käy harmaa pyörre kun hyökkäävät kukkapenkkiin kaivamaan. Ja mitä olisi ilta ilman snautserihepulia? Villiä laukkaa, valtavassa vesikupissa kahlailua ja kuoppien kaivamista, niistä on snautserin pennun kesäpäivät tehty. Pennut viihtyvätkin tuntitolkulla ulkona ja käyvät sisällä pääasiassa nukkumassa ja lepäämässä. Pihan ulkopuolella olevat tapahtumat kiinnostavat kovasti joten pikkuhiljaa aloitamme myös maailman tutkimisen hihnassa näiden kanssa, jotka vielä kotona ovat. Ensiviikolla olisi seuraava pentu taas muuttamassa, joten pikkuhiljaa väki vähenee ja pidot paranee..

 

Mikäli pentuja on kotona vielä muutaman viikon päästä, on pennuilla ohjelmistossa myös mm. asuntovaunussa reissaamista. Meillä kasvaessaan pennut ovat osa meidän arkea, joten ne kulkevat mukana aivan kuin olisivat ns. "omia" pentuja eli liikkuvat pikkuhiljaa touhuissa mukana. Mikäli pennut pidettäisiin visusti erossa ulkomaailmasta, olisi myöhemmin odotettavissa mahdollisesti suurta totuttelua vieraisiin asioihin. Talon koirat ovat olleet näyttelytauolla sen aikaa kun pennut ovat olleet ihan pieniä, en ole katsonut tarpeelliseksi ottaa riskiä kriittisimmän pentuajan aikana että näyttelyistä tulee tuliaisina kennelyskää, mahatautia tms. Nyt pikkuhiljaa Juhannuksen tienoilla alkaa kesän näyttelykausi kun pennut ovat jo suurempia ja liikkuvat itsekkin ulkomaailmassa.

Tässäpä vielä muutama kuva "puutarhureista"! Pentueesta on vielä vapaana 1narttu ja 3 urosta. Yksi uroksista on mielestäni erittäin potentiaalinen harrastuskoira. Todella taistelutahtoinen ja aktiivinen, se myydään vain osavaan kotiin ja mielellään rehtiä harrastukaveria etsivälle! Ota rohkeasti yhteyttä! Saa vinkata kavereille myös.. :)

pentuja2.jpg

pentuja-normal.jpg