Niinhän siinä kävi että Diva aloitti synnytystouhut todenteolla viimeyönä 3 aikaan. Rauhallisena mutta varmana, se rikkoi kaikki ennätykset ja ennakkoluulot siitä mihin pieni narttu pystyy! Luottolääkärimme ultra ei pitänyt paikkaansa juurikaan, sillä viiden sijaan pentuja syntyikin huimat yhdeksän!!

 

Diva synnytti ensimmäisen pennun klo 3 aikaan yöllä ja urakka saatiin päätökseen n. klo 11 aamupäivällä. Viimeisten pentujen kohdalla sen voimat olivat todellakin jo vähänä, mutta sinnikkäästi se teki jokaisen pennun itsenäisesti ja ilman apuja. Olin yhteydessä 8 pennun jälkeen eläinlääkäriimme ja saimme ohjeen tulla vastaanotolle mikäli lisää olisi tulossa. Kuinka ollakkaan, yhdeksäs pentu syntyi tavaroiden pakkausvaiheessa eikä klinikalle sitten lähdettykkään. Diva alkoi pikkuhiljaa rauhottua ja keskittyä pentujen hoitamiseen, joten ajattelin urakan olevan tässä. Kuitenkin 15.30 havaitsin muutamia supistuksia ja ponnistamista, joten pakkasimme pennut ja Divan autoon ja ajoimme näytille Poratielle. Matti otti röntgenkuvan vielä Divasta ja saimme varmistuksen että kohtu oli todellakin tyhjä. Valtavan pentumäärän vuoksi jälkisupistuksetkin olivat voimakkaampia ja aiheuttivat harhakuvan 10 pennusta, onneksi! Divalle varmasti piisaa nämä olemassa olevat 9 pentua, joita se nyt antaumuksella hoitaa.

 

Pentujen sukupuolijakauma olikin varsin urosvoittoinen, eli pennuista peräti 7 on uroksia ja vain 2 narttua. Silti toivomme että kaikki kasvavat nyt hyvin eikä menetyksiä tulisi. Painot jakautuivat 310-414g välille, joten kyllä siinä on narttu tehnyt melkoisen urotyön!

 

Seuraavat päivät keskitymme hoitamaan Divaa 100% teholla, jotta se jaksaa huolehtia jälkikasvustaan ja pystyy ruokkimaan koko porukan. Koska pentujakin on näin suuri määrä, on niiden yksilöllinen tarkkailu myös erittäin tärkeää. Tällä hetkellä kaikki vaikuttaisi olevan hyvin, Diva on rauhallinen ja hoitaa pentujaan ihailtavasti ja pennut syövät ahnaasti ja ovat tyytyväisiä. Toivottavasti tämä tilanne pysyy jatkossakin..

 

Lämmin kiitos kaikille synnytyksessä mukana jännittäneille! Sen voin todeta että Diva on varsin erikoislaatuinen narttu, viimeistään nyt sen luulisi olevan kaikille selvää! Se on tinkimätön työmyyrä, jolla on valtava sydän!