Niin se alkaa olla käsillä kohta aika, jolloin jännitys tiivistyy ja odotus (toivottavasti) palkitaan! Pentulan tavarat ovat valmiina, vain lattian suojaus puuttuu ja alue "rauhoitetaan" vain Divan käyttöön. Meillä kun ei ole erillisiä kenneltiloja, vaan pennut elävät perheemme keskellä, pentulan virkaa toimittaa Antin toimisto. Emälle ja pennuille on kuitenkin taattava ehdoton rauha ensimmäisiin viikkoihin ja jahka jalat kantavat, laajennetaan tilaa sitten olohuoneen ja takapihan puolelle. Tämä systeemi on hyväksi havaittu ja pennut tottuvat pienestä pitäen talon elämään ja ääniin, lapsiperheessä kun harvemmin hiljaista onkaan..

 

Diva voi edelleen loistavasti, maavara alkaa olla jo olematon, mutta sitkeästi se mennä porskuttaa hangessa häntä viuhtoen. Ruokinta on kokonaan penturuoassa ja ruokahalu on erinomainen. Divalta jos kysytään niin ruokaa on tarjolla aivan liian vähän, enemmänkin se kyllä söisi.. Määrää lisätään sitten aikanaan kun maidontuotanto käynnistyy kunnolla, jotta se vastaa pentujen tarvetta ja emä pysyy kunnossa. Tässä asiassa laadukkaalla ruoalla ja pohjatyöllä on tärkeä merkitys, jotta minimoidaan ongelmat tulevaisuudessa.

 

Divan aikaisemmat pennut täyttävät pian 2 vuotta. Ne ovat oikein upeaa sakkia kaikki, terveitä ja touhukkaita ja elävät rakastettuina perheenjäseninä hienoissa perheissä. Se on lämmittää kasvattajan sydäntä kun perheiltä silloin tällöin putkahtelee kuulumisia ja saan kuulla että asiat sujuvat ja kaikki osapuolet ovat onnellisia. Siihen on aina pyrkimys, oikeaan pentuun oikeaan perheeseen. Kaikki talostamme lähtevät kasvatit ovat ensisijaisesti perheenjäseniä, eikä palkintoesineitä. Jokainen omistaja muokkaa sitten pennusta ajan saatossa itselleen sopivan, ehkä harrastus- ja kisakaverin, ehkä kala- tai sienikaverin. Silti jokaisen pennun edesottamukset ovat yhtä tärkeitä minulle, ne kertovat mihin kasvatustyöni on menossa ja kantavat yhtä arvokasta tietoa sisällään kuin vaikkapa kilpailevat sisarukset.

 

Kokeillaanpa saisinko muutaman kuvan mammakoirasta liitettyä! Kuvat ovat parin päivän takaa, joten vatsa-no ei se ainakaan pienempi ole..

Diva-hippo.jpg Diva

 

Diva-hippo2.jpg Diva&Karo